Gå direkt till innehåll
Sergels Torg förvandlas till stallbacke när Käpphästhoppet bjuder på lek, pyssel och tävling lördagen den 11 juni  klockan 12-15.
Sergels Torg förvandlas till stallbacke när Käpphästhoppet bjuder på lek, pyssel och tävling lördagen den 11 juni klockan 12-15.

Pressmeddelande -

Käpphästarna intar Sergels Torg i Stockholm

På lördag den 11 juni mellan 12-15 sadlar vi käpphästarna för prova på och cirka 60 barn och unga gör sig redo när Käpphästhoppet på Sergels Torg i Stockholm värmer upp inför Stockholm Horse Week. Tre timmar av lek, pyssel och hopptävling – gratis och öppet för alla.

- Käpphästar är ett kul och enkelt sätt att kunna ta ridsporten till stan, säger Hanna Danewid, ungdomsansvarig på Svenska Ridsportförbundet, som står bakom evenemanget tillsammans med Stockholms Läns Ridsportförbund, Stockholms stad och Stockholm Horse Week.

Intresset för käpphästar växer så det knakar och sätter fart på både kroppen och fantasin. Käpphästarna är också fantastiska läromästare och ett kul och enkelt insteg till hästvärlden .
Den 11 juni galopperar "käppisarna" rakt in i Stockholms city när Käpphästhoppet rullar ut gröna mattan på ”plattan” och bjuder på käpphästfrossa mellan klockan 12.00-15.00.

Fatta galoppen, sitt upp på en lånehäst och testa att flyga över hindren på hoppbanan eller prova på att göra en egen käpphäst i Kulturhusets pysselverkstad. Cirka 60 barn och unga mellan 6-16 år gör sig också redo för hopptävling i två klasser, 40 cm och 70 cm. Alla som deltar får pris.

Välkommen till Sergels Torg – en pop up-stallbacke för käpphästälskare mitt i huvudstan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden