Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Prisutdelning under Gothenburg Horse Show: Stipendium till kvinnlig ledare i ridsporten

Välkommen när vinnaren av Stora Ensos ledarskapsstipendium koras under Gothenburg Horse Show. Stipendiet ska gå till en kvinnlig ledare inom ridsporten och delas ut för första gången i år. Efter prisutdelningen finns möjlighet till intervjuer.

När?: 23/2 kl. 16.00
Var?: Svenska Ridsportförbundets monter, Gothenburg Horse Show

Bland över 100 sökande har tre finalister valts ut för att presentera sig själva inför Stora Enso under Gothenburg Horse Show. Tjejer och kvinnor i alla åldrar vars ledarinsatser inom ridsporten bidragit till att stärka en förening, grupp eller liknande, har kunnat söka.

Ridsporten har många kvinnliga ledare, något som stora delar av idrottsrörelsen behöver kämpa för. Ett stort fokus på att främja ungas ledarskap genom bland annat ungdomssektioner och det tidiga ansvar man som ryttare får i samspelet med hästen, bidrar också till att många ledare i andra delar av samhället har påbörjat sin ledarskapsbana i ridsporten. Stora Ensos stipendium syftar till att ytterligare uppmuntra och stärka kvinnligt ledarskap.

Finalisterna är:

  • Alicia Besserer, 25 år, Trollhättan (Västergötlands Ridsportförbund)
  • Louise Lundgren, 25 år, Karlskrona (Yxnarums Ryttarförening)
  • Philippa Ziesig, 35 år, Örebro (Folkatorps Ridsportsällskap)

Mer information om stipendiet finns här: Stora Enso lanserar stipendium som stärker ridsportens kvinnliga ledare | Svenska Ridsportförbundet

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden