Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ridsport - Nyhetsbrev vecka 33

Nyhetsbrev från Svenska Ridsportförbundet vecka 33 2012

I Dublin avgörs Sveriges öde
15-19 augusti: OS-ryttarna i hoppning har inte haft en chans till semester. Nu är det dags för åttonde och sista omgången av FEI Nations Cup Top League i Dublin, Irland. Det är ett getingbo bakom ledande Tyskland. Sverige är fyra men måste ändå lyckas för att hänga kvar. >> Läs mer

Debut för Mathilda Karlsson i GCT
Rolf-Göran Bengtsson får sällskap till Global Champions Tour i Valkenswaard, Holland 17-19 augusti. Mathilda Karlsson gör debut i dessa sammanhang med hästen Candy. Detta är nionde omgången av den penningstinna cupen för toppryttarna i världen. Tre deltävlingar återstår. >> Läs mer

VM i körning pågår
Fyrspanns-VM i körning är igång i tyska Riesenbeck. Två av de tre svenska kuskarna har kört dressyrmomentet redan under torsdagen. Tomas Eriksson är åtta så långt. Axel Olin håller en 17:e plats. Fredrik Persson kör under fredagen.
>> Läs mer

Lyxproblem för VM-laget i voltige
Allt under kontroll i franska Le Mans. Bara ett lyxproblem: Vilken häst ska laget välja?

Stora OS är över. Nu kommer VM för voltigelandslaget. Sverige representeras i Le Mans i Frankrike, på jättearenan Boulerie Jump, av laget från Örestad och den individuella voltigören Sandra Anderberg.
>> Läs mer

EM i hoppning för unga ryttare: Sverige trea efter första omgången
Sverige är trea i nationshoppningen vid EM för Young Rider i Ebreichsdorf i Österrike efter första omgången. Andra omgången rids under fredagen.

- Våra svenska ungdomar rider med en väldigt hög standard. Jag är väldigt stolt över dem, säger svenske landslagsledaren Pether Markne.
>> Läs mer

Lag-SM i dressyr på Ericsberg
Augusti är dressyrens SM-månad. I helgen, 17-19 augusti, är det dags för lag-SM i dressyr på Ericsberg, Katrineholm. 18 lag kommer till start. Det kommer även att ridas Grand Prix och Lövsta Future Challenge för unga hästar och unga ryttare på väg upp i klasserna. Söndagens klasser webbsänds via Qrodo Ridsportens TV.
>> Läs mer

Kontakt: Anna-Lena Fällman, 0705199653, a-lf@live.se eller Annica Lund, 070 638 39 98, annica@lund.ch

Nu närmar sig målet för Jubileumsritten
Västerbotten har på ett beundransvärt sätt tagit budkavlen över många mil i sitt stora distrikt. Det är imponerande med hästengagemanget i hela ridsport-Sverige. På måndag 20 augusti tar gänget i Norrbotten över budkavlen. 100 dagars jubileumsritt är nära målet.
>> Läs mer

Kontakt: Gunilla Carlsson, 070-660 17 51, nillas@hotmail.com

Ämnen

Taggar


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Presskontakt

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm