Gå direkt till innehåll
Äntligen är det dags för ATG Riders League! Den populära hoppserien lockar ett stort startfält med såväl landslagsryttare som unga stjärnskott till säsongsstarten den 27-29 juli på Åby Arena utanför Göteborg.
Äntligen är det dags för ATG Riders League! Den populära hoppserien lockar ett stort startfält med såväl landslagsryttare som unga stjärnskott till säsongsstarten den 27-29 juli på Åby Arena utanför Göteborg.

Pressmeddelande -

Säsongspremiär för ATG Riders League

Äntligen är det dags för ATG Riders League! Den populära hoppserien lockar ett stort startfält med såväl landslagsryttare som unga stjärnskott till säsongsstarten den 27-29 juli på Åby Arena utanför Göteborg. Förra säsongens totalsegrare Viktor Melin och Douglas Lindelöw är på plats för seriens första deltävling. Det är också bland annat Peder Fredricson som gör sin första tävling på flera veckor.

ATG Riders League är en svensk serietävling i hoppning på 135- och 150-nivå som rids med sex delfinaler och en totalfinal. Upplägget skiljer sig åt från vanliga klasser då ATG Riders League avgörs i ett antal heat där publiken bjuds på fartfyllda ritter när toppryttarna slåss om att vinna heaten. De ekipage som har minst antal fel och är snabbast går vidare till lördagskvällens finaler, där det finns gott om prispengar att hämta. Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show.

På torsdag går startskottet för årets säsong som inleds på Åby Arena under Westcoast Equestrian Week. Till 135-touren är nära hundra ekipage anmälda medan det är cirka 40 ekipage på startlinjen i 150-serien. Peder Fredricson, som gör sin första tävling sedan mitten på juni, är anmäld till båda nivåerna. I startfälten för 135-touren märks också bland annat Malin Baryard Johnsson. I förra säsongens totalfinal, som ägde rum på Gothenburg Horse Show tidigare i år, segrade Viktor Melin (150) och Douglas Lindelöw (135). Till start kommer också unga toppnamn som André Brandt, som ifjol utsågs till Årets Komet på Ryttargalan.

- Det är så roligt att se hur populär ATG Riders League blivit bland både äldre och yngre ryttare. Nationella serier som ATG Riders League bidrar verkligen till utvecklingen av svensk hoppsport med sitt spännande upplägg, säger Andrea Barth, sportchef på Svenska Ridsportförbundet.

- Det känns roligt att vi nu drar igång säsongen och det erbjuds både bra sport och spel på den här serien, säger Camilla Hasselström, Head of External Communication på ATG.

Regler hittas här: Övriga regler - häst | Svenska Ridsportförbundet

Klasserna sänds live på Equisport och på ATG Live

För mer information om Westcoast Equestrian Week besök westcoastequestrianweek.com

ATG Riders League säsongen 2023/2024

2023

Vecka 30 Equine Club West RF, Åby Arena

Vecka 36 Henriksdals RF

Vecka 38 Sundbyholms HCRF/Eskilstuna

Vecka 42 Billdals RK

Vecka 44 Horse Event HF/Elmia Jönköping

2024

Vecka 6 Borås FK

Vecka 8 Gothenburg Horse Show, totalfinal

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden