Gå direkt till innehåll
Världsettan Henrik von Eckermann kommer till Stockholms Stadion 16-18 juni. Foto: Stefano Grasso/LGCT
Världsettan Henrik von Eckermann kommer till Stockholms Stadion 16-18 juni. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Pressmeddelande -

Svenska hoppryttarna klara till LGCT Stockholms Stadion

Nio svenska ryttare är klara för start under Longines Global Champions Tour på Stockholms Stadion 16-18 juni. Världsettan Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson finns bland ryttarna som ska försöka försvara de blågula färgerna när den femstjärniga hopptouren kommer till Sverige.

- Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Stadion. Det är en fantastisk tävling med mycket atmosfär. Stora tävlingar på hemmaplan är alltid roliga, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten hoppning.

Svensk hoppsport är inne i en nästan overkligt lysande guldålder. Efter OS-guld och dubbla VM-guld har framgångarna fortsatt 2023 med svensk seger i världscupfinalen och fortsatt svenskt i topp på världsrankningen. Bakom guldlaget från Tokyo och Herning finns dessutom flera ekipage som aspirerar på en plats i laget vid kommande mästerskap. Inte minst Wilma Hellström och Cicci BJN som gått från klarhet till klarhet under våren. Senast i helgen var ekipaget ensamt dubbelt felfritt i det svenska Nations Cup-laget i Rom.

- Wilma har verkligen tagit chansen när hon fått den och visat att hon kan prestera i de stora sammanhangen. Hon håller en hög lägstanivå och det är väldigt roligt att se hennes utveckling, säger Henrik Ankarcrona.

Svenska ryttare LGCT Stockholm:
Henrik von Eckermann
Malin Baryard Johnsson
Peder Fredricson
Rolf- Göran Bengtsson
Wilma Hellström
Angelica Agustsson Zanotelli
Evelina Tovek
Petronella Andersson
Linda Heed

Förutom femstjärnig hoppning står även U25-klasser på schemat. I Lövsta Future Challenge International U25 får vi se Sveriges framtidshopp möta några av Europas bästa U25-ryttare. Totalt startar 22 ryttare, varav fyra platser är reserverade för svenska ryttare.

Svenska ryttare LFC International U25:
André Brandt
Viktor Edvinsson
Erik Nordström
Ottilia Lundgren

- Ett spännande gäng ryttare som det ska bli kul att följa. Det är ett jättebra upplägg med U25-klasserna och att de får chansen att rida mot internationellt motstånd i den miljön, säger Henrik Ankarcrona.

Biljetter till Longines Global Champions Tour Stockholm

Programmet för årets LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week

Kontakt LGCT Stockholm
Sara Johansson
Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week
Tel: +46 (0)709-696362
sara.johansson@globalchampions.se

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31
Henrik Ankarcrona

Henrik Ankarcrona

Förbundskapten hoppning +46 702 46 02 70

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden