Gå direkt till innehåll
Ylva Wessén (Folksam) och Sandra Ruuda (Svenska Ridsportförbundet)
Ylva Wessén (Folksam) och Sandra Ruuda (Svenska Ridsportförbundet)

Pressmeddelande -

Svenska Ridsportförbundet och Folksam förlänger och utökar samarbetet

Svenska Ridsportförbundet och Folksam har hängt ihop sedan 2015 då försäkringsbolaget klev in som ridsportens huvudsponsor. Nu förlängs avtalet i tre år, 2024-2026, med fortsatt fokus på ridsportens unga där trygghetsfrågor nu adderas som ett nytt samarbetsområde.

Samarbetet mellan Svenska Ridsportförbundet och Folksam har sedan starten innehållit satsningar på både topp- och breddsport där utbildning och unga stått i centrum. Partnerskapet har också fokuserat på skadeförebyggande arbete genom att öka förståelsen för hästars naturliga beteende och behov samt lyft fram vikten av säkerhet i ridsporten. När avtalet nu förlängs inkluderas trygghetsfrågor som ett nytt samarbetsområde.

– Folksam betyder oerhört mycket för ridsporten och gynnar utövare på alla nivåer. Vi är så glada över att Folksam vill fortsätta att utveckla svensk ridsport tillsammans med oss, säger Sandra Ruuda, ordförande Svenska Ridsportförbundet.

– Vi är stolta över vårt långa samarbete med Svenska Ridsportförbundet och ser fram emot att rikta ytterligare insatser till trygghetsfrågor inom ridsporten. Genom vårt gemensamma engagemang och fokus på en säker ridsport kommer vi kunna göra skillnad tillsammans, säger Ylva Wessén, vd och koncernchef på Folksam.

Projekt, aktiviteter och tävlingar inom förbundets båda verksamhetsområden Ridklubb/Ridskola samt Sport och Tävling möjliggörs av Folksam. Sponsorskapet omfattar bland annat:

MÄSTERSKAP OCH ALLSVENSKOR
Folksam möjliggör ett 30-tal svenska mästerskap i ridsportens alla grenar och fortsätter också satsningen på Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska.

RYTTARUTVECKLING
Folksam Ryttarutveckling nivå 3 är en satsning som görs av Svenska Ridsportförbundet med stöd av Folksam. I denna sportsatsning får cirka 45-50 unga talanger varje år ny kunskap, inspiration och vägledning där fokus är på att skapa bra och sunda utvecklingsmiljöer. Programmet består av såväl teori som aktiv träning och innehåller ämnen som till exempel idrottspsykologi, kostlära och hästkunskap. Folksam är även avsändare av Ryttarutveckling 2 som arrangeras på distriktsnivå.

UNGDOMSLEDARUTBILDNING
Samarbetet gör det möjligt för ungdomar att utvecklas genom ridsportens populära ungdomsledarkurs. Runt 500 ungdomar går Folksam ungdomsledarkurs varje år över hela landet.

SÄKER MED HÄST
Genom gemensamma satsningen Folksam Säker med häst arbetar Folksam och Svenska Ridsportförbundet skadeförebyggande genom att sprida kunskap om hästar och kloka rutiner i stallet. Målgruppen är framförallt ungdomar som nås via såväl sociala medier som populära träffar runt om i Sverige.

FOLKSAM HÄSTKUNSKAP CUP/FOLKSAM POÄNGJAKT
Genom Folksam Hästkunskap Cup och den digitala varianten Folksam Poängjakt sprider vi tillsammans hästkunskap till unga. I dessa tävlingar tampas ridklubbar om att vara bäst på både praktiska och teoretiska färdigheter inom hästkunskap.

FORSKNING
Folksam och Svenska Ridsportförbundet samarbetar också bland annat kring forskning om hjärnskakningar samt kring en översyn av den forskning som finns kring säkerhetsvästar.

TRYGGHET

Nytt är att samarbetet ska omfatta även trygghetsfrågor, där en gemensam plan kommer att utformas under hösten.

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden