Gå direkt till innehåll
Henrik von Eckermann på Flotte Deern vid Spruce Meadows 2019. Foto: Haide Westring
Henrik von Eckermann på Flotte Deern vid Spruce Meadows 2019. Foto: Haide Westring

Pressmeddelande -

Svenskt superlag till Spruce Meadows

Sverige sparar inte på krutet – fyra VM-ryttare startar i nationshoppningen på en av världens största ridsporttävlingar, Spruce Meadows i Calgary, Kanada.

VM-guldmedaljörerna Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Jens Fredricson och VM-reserven Rolf-Göran Bengtsson. Sveriges laguppställning är minst sagt guldkantad när det väntar femstjärnig nationshoppning på andra sidan Atlanten lördag 10 september.

- Vi har aldrig vunnit där, så det vore ju trevligt, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, som ser fram emot utmaningen.

- Det en av de absolut tuffaste och mest anrika tävlingar vi har. Spruce Meadows hör tillsammans med Aachen till världens bästa tävlingar.

Bara att få en inbjudan till Spruce Meadows är stort. Genom historien har Sverige deltagit med lag en gång tidigare. Det var 2019 och det svenska laget slutade fyra. 2020 var tävlingarna inställda på grund av coronapandemin och 2021 kom bara fyra nationer till start på grund av reserestriktioner under pandemin och ett mästerskapstätt år.

- Vi fick en inbjudan även förra året, men tackade nej på grund av OS och EM. I år fick vi tidigt en ny inbjudan och tackade ja. Det är en tävling vi gärna åker till och vi är tacksamma att vi får chansen att delta med lag, säger Henrik Ankarcrona.

Ekipagen som ska ta sig an nationshoppningen är Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (äg: Strömsholms Marketenteri/Interbreed AB), Peder Fredricson och Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf), Henrik von Eckermann och Nababette Z (äg: Ecurie Francois Mathy & Louis Smeets),samt Rolf-Göran Bengtsson på Ermindo W (äg: Nielsdotter AB).

- Det är ett formstarkt lag. Catch Me Not vann ju Rolex Grand Prix i helgen. Det är alla ekipage som presterat på högsta nivå i de senaste tävlingarna, säger Henrik Ankarcrona.

Att komma som regerande OS- och VM-guldmedaljörer för med sig en del extra uppmärksamhet. Svensk hoppning är glödhet och alla vill veta vad som ligger bakom framgångarna.
- Det är klart att det blivit mer uppmärksamhet på plats när vi är ute på tävlingar. Många vill prata med oss, både andra deltagare och media. Speciellt Henrik (von Eckermann) är väldigt uppvaktad, berättar Henrik Ankarcrona.

Arrangörens hemsida

Granngården stolt sponsor av svensk hoppning

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31
Henrik Ankarcrona

Henrik Ankarcrona

Förbundskapten hoppning +46 702 46 02 70

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden