Gå direkt till innehåll
Sylve Söderstrand håller på laget i Falsterbo

Pressmeddelande -

Sylve Söderstrand håller på laget i Falsterbo

Hoppningens förbundskapten Sylve Söderstrand har fem ryttare aktuella för fredagens nationshoppning under Falsterbo Horse Show, men vilka som rider i laget är inte klart ännu.

- Nationshoppningen i Falsterbo är en viktig tävling för oss och de hästar och ryttare som visar bäst form kommer att rida i laget, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

De fem som är aktuella för de fyra platserna i laget är Rolf-Göran Bengtsson med Unita Ask, Peder Fredricson med H&M Sibon,  Niklas Jonsson med Caral, Douglas Lindelöw med Casello och Alexander Zetterman med Cafino.
- Jag kommer att bestämma mig efter sista klassen på torsdag. Ryttare och hästar får några dagar på sig att visa vilken form de är i, säger Sylve Söderstrand.

Tre fjärdedelar av laget, Peder Fredricson,  Niklas Jonsson och Douglas Lindelöw, red i St Gallen för några månader sedan, där svenska laget kom trea.

Henrik von Eckermann kommer inte till Falsterbo i år. Henrik von Eckermann ska rida de stora tävlingarna i Aachen, Tyskland, nästa helg med sin topphäst Gotha FRH. Den tyska tävlingen kommer för tätt inpå för att Gotha FRH ska kunna göra bra ifrån sig på båda tävlingarna.
- Henrik arbetar i Tyskland och för hans hästägare är tävlingarna i Aachen viktiga, säger Sylve Söderstrand.
- Det är tråkigt att vi inte får se Henrik i Sverige i veckan, men ibland går inte planeringen ihop.

Kontakt
Sylve Söderstrand, förbundskapten hopping, 0735 114 111

Träffa svenska hoppryttarna
Onsdag eftermiddag är de svenska hoppryttarna som rider de internationella klasserna under Falsterbo Horse Show tillgängliga för intervjuer.

Tid: onsdag 9 juli cirka 17:45 (efter presskonferensen för Falsterbo Hunting)
Plats: Presskonferenstältet, Falsterbo Horse Show

Gärna intresseanmälan för planeringens skull till Lisa Johansson, pressansvarig Falsterbo Horse Show press@falsterbohorseshow.se eller Lotta Amnestål, Svenska Ridsportförbundet, lotta.amnestal@ridsport.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden