Gå direkt till innehåll
Peder Fredricson VM-laddar med ATG Riders League på Åby Arena i Mölndal. Han har tidigare vunnit deltävlingar i ligan. Här på Sundbyholm 2020. Foto: Roland Thunholm
Peder Fredricson VM-laddar med ATG Riders League på Åby Arena i Mölndal. Han har tidigare vunnit deltävlingar i ligan. Här på Sundbyholm 2020. Foto: Roland Thunholm

Pressmeddelande -

VM-ryttare i startfältet i säsongspremiären av ATG Riders League

Den populära hoppserien ATG Riders League är tillbaka för en ny säsong. Och startfältet är starkare än någonsin med inte mindre än tre VM-ryttare på plats 28-30 juli när första deltävlingen avgörs på Åby Arena i Mölndal, strax utanför Göteborg.

Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Jens Fredricson ställer upp i ATG Riders League 150-tour som inleds med kval på torsdag 28 juli. Peder Fredricson är också anmäld i 135-touren.
– Det betyder otroligt mycket att vi har sådana här fina tävlingar av högsta klass på hemmaplan i Sverige, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Åby Arena, som vuxit fram på Åbytravet i Mölndal, är en av flera nyare ridsportarenor med bra underlag och högklassiga faciliteter. Tillsammans med nationella serier som ATG Riders League, som erbjuder höga prispengar och bra tävlingsupplägg, bidrar det starkt till den nationella hoppsportens utveckling.

– Det ligger helt i linje med vår utvecklingsplan för svensk hoppning. Om vi ska fortsätta vara världsledande krävs bra tävlingar av hög kvalitet på hemmaplan så att vi kan bygga underifrån och förbereda ryttarna här hemma för större uppdrag, menar Ankarcrona.

– Bröderna Fredricson och Malin Baryard Johnsson är några av ridsportens främsta stjärnor och förebilder. Att ryttare på den nivån deltar i ATG Riders Leauge är ytterligare ett bevis på att det här är en både bra och viktig satsning. Tävlande ungdomar behöver ha schyssta förebilder. Det här startfältet innebär en kanonstart för den här säsongen, säger Maria Guggenberger, Hållbarhetschef på ATG.

Så går det till
ATG Riders Leagues upplägg skiljer sig från vanliga klasser då tävlingarna avgörs i ett antal heat på två olika höjder, 135 och 150. Publiken bjuds på fartfyllda ritter när toppryttarna slåss om att vinna heaten, som alltid rids på en lördag. Ekipagen med minst antal fel och som är snabbast går vidare till lördagskvällens finaler, där det finns mycket gott om prispengar att hämta. Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show.

Klasserna sänds live på Equisport och på ATG Live

Westcoast Equestrian Week
ATG Riders League på Åby Arena är en del av satsningen Westcoast Equestrian Week, en fullspäckad sommarvecka på Åbytravet med tävlingar i både hoppning och dressyr. Tävlingarna bjuder också på ett mässområde med festivalkänsla där publiken kan äta och dricka gott, shoppa det senaste inom sporten eller ta med hela familjen till ett Family Fun-område.
Läs mer om Westcoast Equestrian Week: westcoastequestrianweek.com

ATG Riders League säsongen 2022/2023
2022
28-30 juli Equine Club West Ridsportförening, Åby Arena i Mölndal
Vecka 35 Åby Ridklubb, Norrköping
Vecka 37/38 Sundbyholm Horse Center, Eskilstuna
Vecka 44 Horse Event HF, Elmia Jönköping
Vecka 49 Flyinge Hästsportklubb

2023
Vecka 6 Borås Fältrittklubb
Vecka 8 Gothenburg Horse Show, final

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Kontakter

Josefin Sasse

Josefin Sasse

Presskontakt Presschef 079-143 11 63
Matilda Hjertstrand

Matilda Hjertstrand

Presskontakt Pressansvarig Sport & tävling 0220-456 31

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm
Sweden