Gå direkt till innehåll
Nytt publikpris på Ryttargalan - rösta fram Stjärnornas stjärna

Pressmeddelande -

Nytt publikpris på Ryttargalan - rösta fram Stjärnornas stjärna

Vem är den starkast lysande stjärnan i ridsporten på 2000-talet hittills? Snart kan Ridsportsverige avgöra genom att rösta fram sina favoriter i ”Stjärnornas stjärna”. Ett stolt publikpris på Ryttargalan 2020 i samarbete med Saab.

På grund av pandemin sadlar Ryttargalan om till digitalt format och direktsänds den 28 januari mellan 20.00-21.00. Och med anledning av inställda mästerskap och stortävlingar får Årets bragd i år maka på sig för ”Stjärnornas stjärna” – ett spännande upplopp mellan 20 starkt lysande ryttare, kuskar och förebilder som gjort rejäla avtryck i ridsporten under 2000-talet. Det är ryttare/kuskar som på olika sätt utvecklat ridsporten och inspirerat både dagens och framtidens ridsportgenerationer.

Under de senaste 20 åren har svensk ridsport skördat mängder av framgångar i flera grenar. Nu tar vi chansen att fira hjältarna bakom några av dessa lite extra.
- Det är verkligen roligt att få hylla några av våra stora ridsportprofiler på det här sättet och spännande att det är Ridsportsverige som bestämmer vem som vinner, säger Stefan de Flon på Saab, som under senare år stått bakom Årets bragd på Ryttargalan.

Ryttargalans jury har nominerat 20 ryttare/kuskar som passerat ett smalt nålsöga.
- Alla är självklara stjärnor som står ut i ridsporten på olika sätt och många har mängder av framgångar bakom sig. Men gemensamt för samtliga är att de tagit en individuell plats på pallen i ett internationellt mästerskap eller i en världscupfinal under 2000-talet, säger Andrea Barth, Svenska Ridsportförbundets sportchef och galajuryns ordförande.

Nu är det upp till Ridsportsverige att rösta fram sina favoriter. Röstningen sker i tre omgångar med start i vecka två 2021 då ryttarna/kuskarna offentliggörs . På Ryttargalan den 28 januari avgörs vem som är Stjärnornas stjärna.

Läs mer om Ryttargalan här

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Presskontakt

Margareta Borg

Margareta Borg

Pressansvarig Ridskola/breddfrågor, Ryttargalan 0220-456 33

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm