Gå direkt till innehåll
​Ryttargalan blir digital och direktsänd

Pressmeddelande -

​Ryttargalan blir digital och direktsänd

Att hylla ridsportens hjältar hör till årets höjdpunkter. Nu rustar vi för en digital gala den 26 november med start 20:00. En galatimme fullproppad med hyllningar, hästsnack och Henrik Johnsson som programledare. Och där hela Hästsverige kan vara med och fira.

På grund av pandemin tar den sedvanliga Ryttargalan på Grand Hôtel i Stockholm paus i år. Istället presenterar vi, tillsammans med våra samarbetspartners, galan i ett digitalt och direktsänt program med gäster och inslag från stallbacken. Programmet produceras i samarbete med ATG och Kanal 75, och kommer att sändas i Svenska Ridsportförbundets sociala kanaler.
- Vi vill hylla våra hjältar och sprida stolthet i hela Ridsportsverige, så vi hoppas att många tar tillfället att fira med oss, säger Andrea Barth, Svenska Ridsportförbundets sportchef och Ryttargalans juryordförande.

Inställda tävlingar och en stukad tävlingssäsong gör det svårt att dela ut de rent sportsliga priserna, men vi riktar istället strålkastarljuset mot totalt åtta fina priskategorier (se nedan).

Tidningen Ridsport pausar i år sitt pris Årets Komet. I stället har redaktionen instiftat ett nytt pris, Ridsports Inspirationspris. Det kommer att delas ut till någon som under året satt ett avtryck i ridsportvärlden genom att inspirera andra människor att våga tro på sina drömmar, tänka nytt eller våga kliva utanför den trygga boxen.

Sedan 2006 har Ryttargalan hyllat ridsportårets händelser och höjdpunkter och sedan tre år har Grand Hôtel i Stockholm varit festlig plats för cirka 400 gäster.
Alla pristagare 2020 kommer självklart också att hyllas på Ryttargalan 2021 då vi hoppas kunna flytta tillbaka in på Grand Hôtel igen.

Ryttargalan presenteras i samarbete med Folksam, ATG, Granngården, Saab och tidningen Ridsport.

Årets bragd (Specialpris 2020) – i samarbete med Saab (mer information inom kort)
Årets ridskola – i samarbete med Folksam och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets ridlärare – i samarbete med Granngården och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets hästskötare – i samarbete med ATG
Årets uppfödare – Svenska Ridsportförbundet
Årets tränare NY! – Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets ridskolehäst – Svenska Ridsportförbundet
Ridsports Inspirationspris NY! – Tidningen Ridsports pris.

Save the date: 26 november klockan 20.00-21.00 cirka

Läs mer om Ryttargalan och alla priser här

Ämnen

Kategorier


Svenska Ridsportförbundet, Strömsholm, 0220-456 00, www.ridsport.se

Presskontakt

Margareta Borg

Margareta Borg

Pressansvarig Ridskola/breddfrågor, Ryttargalan 0220-456 33

Relaterat innehåll

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Vi verkar för att främja ridning, sportkörning och voltige som motion, folksport och tävlingsidrott samt att sprida kunskap om god hästhållning och säker hantering av hästar. I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla - hela livet.

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm